Ons verhaal

Bricknic staat voor saamhorigheid

Geïnspireerd door Kenia

Welkom bij Bricknic, waar koken en gemeenschap samenkomen! Onze reis begon met een eenvoudig maar krachtig idee: mensen verbinden en blijvende herinneringen creëren door middel van gedeelde culinaire ervaringen. Geïnspireerd door traditionele baksteenproductie in Kenia, ontwierp Timm Donke de Bricknic Cooking Brick. Hij kwam op het idee door te observeren hoe met de hand gemaakte bakstenen worden gestapeld om tijdelijke ovens te bouwen voor huizenbouw in Kenia.

Aanvankelijk was het doel om baksteenovens te creëren voor sociale bijeenkomsten, waardoor er een centrale plek zou ontstaan om samen eten te bereiden en te genieten. Tijdens zijn reizen naar Oost-Afrika onderzocht Timm de traditionele baksteenproductie en verfijnde zijn idee. Bricknic werd geboren uit een passie voor vakmanschap en het verlangen om mensen te verenigen, waarbij oude technieken werden gecombineerd met een moderne ontwerpbenadering.

Goed eten, goede gemeenschap

Onze missie is eenvoudig: het bevorderen van een gevoel van saamhorigheid en het creëren van onvergetelijke ervaringen met de Bricknic Cooking Bricks, of het nu thuis is, in de tuin of in de natuur. Wanneer je voor het eerst een gestapelde Bricknic-oven ziet, lijkt het op een prachtige, sculpturale piramide van gladde, terracotta-kleurige stenen. De magie begint wanneer het hart van de piramide met vuur wordt aangestoken. Naarmate mensen de stenen één voor één verwijderen, ontdekken ze dat elke steen hol is en gevuld met heerlijk gekookt eten.

Het opbouwen van gemeenschap

Bricknic—een picknick met stenen—is meer dan alleen een kookmethode; het is een sociale ervaring. We organiseren ook Bricknic-evenementen, waarbij mensen samenkomen om te koken, te delen en te vieren. “Tijdens onze reis naar Oost-Afrika zagen we hoe bakstenen voor de bouw werden gemaakt. De stenen worden opgestapeld om zelf de oven te vormen en vervolgens gebakken. Elke steen is afhankelijk van de anderen om de structuur te ondersteunen. We vonden dit fascinerend en vertaalden het naar een sociaal kookevenement waar ieders bijdrage essentieel is.”

Doe met ons mee op deze smaakvolle reis en ontdek de magie van koken met Bricknic. Samen bouwen we meer dan alleen maaltijden; we bouwen een gemeenschap.

Ontdek de Bricknic producten