Over Clay Cooking (kooken met klei)

Hitte bestendig

Natuurlijke hittebestendige klei is bestand tegen temperaturen tot 600°C en is ontworpen om langdurig mee te gaan zonder kwaliteitsverlies, zelfs bij herhaald gebruik.

Vocht behoudend

De Brick helpt het vocht in het voedsel vast te houden, wat leidt tot sappigere en smaakvollere gerechten. Dit is vooral gunstig voor vlees en groenten.

Smaak versterkend

Koken met een Brick versterkt de natuurlijke smaken, doordat de smaken beter worden opgenomen en behouden door het langzame en gelijkmatige kookproces.

Het verkennen van de culinaire wereld van koken met klei

Koken met klei biedt een scala aan voordelen die de culinaire ervaring verbeteren en duurzaam leven bevorderen. De poreuze aard van klei zorgt ervoor dat vocht effectief wordt vastgehouden, wat een natuurlijke zelf-begietende omgeving creëert waarin gerechten sappig, mals en vol van smaak blijven. Dit is vooral gunstig voor langzaam gegaarde maaltijden, zoals stoofschotels en ovenschotels, waar de smaken zich geleidelijk ontwikkelen.

Daarnaast verrijken de kookstenen de smaken van het voedsel door de natuurlijke essentie van de ingrediënten op te nemen en te intensiveren. Dit resulteert in een rijke, diepe smaak die een extra dimensie toevoegt aan de gerechten, waardoor de algehele eetervaring wordt verbeterd.

Vanuit gezondheidsperspectief zorgt kleikoken voor een gelijkmatige warmteverdeling en consistente kooktemperaturen. Deze zachte kookmethode helpt essentiële voedingsstoffen te behouden die anders verloren zouden gaan bij andere kookprocessen, wat leidt tot gezondere en voedzamere maaltijden.

Onze producten worden met de hand gemaakt in Zuid-Europa, met name in Portugal en Italië. Deze ambachtelijke aanpak zorgt ervoor dat elke kooksteen uniek is en van de hoogste kwaliteit.

De kookstenen zijn veelzijdig en aanpasbaar aan verschillende kookmethoden, zoals bakken, braden en stoven. Ze vormen een veelzijdige toevoeging aan elke keuken en bieden met elke maaltijd robuuste smaken en duurzame voordelen.

De handgemaakte kookstenen uit Portugal en Italië garanderen niet alleen een authentieke kookervaring, maar dragen ook bij aan een verantwoorde en bewuste levensstijl. Ontdek de unieke voordelen van kleikoken en verrijk je culinaire creaties met Bricknic-producten. Je bent klaar om met Bricknic-producten een avontuur aan te gaan en nieuwe culinaire hoogten te bereiken.

Hoe te gebruiken?

01. Openen en vullen

Verwijder het deksel en voeg de ingrediënten toe.

Gebruik onze Cooking Brick op een barbecue, open haard, in de oven of op een gasfornuis.

Vaatwasmachinebestendig voor eenvoudig schoonmaken.